Plugin for hjertet 15

«Snu ryggsekken og tøm ut dei tunge steinane du putta opp i.»

 

Hvem er du egentlig og hva har formet deg til den du er? Hva har du med deg i ryggsekken?  Hva har du lagret på din personlige harddisk og i hjertet ditt?

 

Summen av alle dine tidligere opplevelser har formet deg til den du er i dag, din personlighet eller identitet. Alt og alle som har påvirket livet ditt har du med deg i ryggsekken. Dine begrensninger og muligheter ligger lagret som din sannhet  på «harddisken» din.

 

For å få til en endring i livet ditt må du derfor gå i deg selv, reflektere over hva som ligger lagret i ditt sinn og i hjertet ditt. Du må evaluere dine sannheter og komme frem til hva du vil ha med deg videre i livet.    

 

Hvem og hva har formet meg til den jeg fremstår som?

 Hva var min store drøm når jeg vokste opp?

 Hva ønsker jeg å bruke livet ditt på?

 Hva er min store drøm nå?

 

Uansett hvor langt du er kommet i livet så er det fortsatt aldri for sent å gjøre en endring, du kan fortsatt finne din hylle i livet.

 

Å finne sin hylle trenger ikke være å ta et stort steg, men å foreta en liten justering på harddisken din slik at du endelig får gjort noe du føler ligger ditt hjerte nærmest. Kanskje det bare er noe du har lagt «på vent». Du har liksom ikke kommet i gang. Det var alltid noe som kom i veien, det passet liksom aldri, du prioriterte det ikke. Så kanskje nå er tiden inne for å ta de neste stegene som får deg på rett hylle i ditt liv.

 

Men før du tar stegene for å komme dit du ønsker å være må du kanskje gi slipp på noen gamle sannheter som ligger der «feillagret» i ditt sinn.  Du må endre eller justere litt på sannheten om hvem du egentlig er.

 

Du må snu ryggsekken og tømme ut dei tunge steinane du har putta opp i. Deretter må du fylle ryggsekken din med din overbevisning og tro,  din sannhet, slik du no ser på verden fra ditt ståsted.

 

Den du nå er, din identitet, hva du mener er rett og galt i livet, hva som er viktig for deg, hva du liker med deg selv og andre, hva du misliker med deg selv og andre.

 

Hva du er redd for, dine frykter, hva du setter pris på, og elsker å gjøre. Hva som gjør deg glad og hva som setter seg i kroppen din som vonde følelser som du trenger å bearbeide, men ikke lenger ønsker å flykte fra. Det handler om å finne den ekte deg, den autentiske deg, den du virkelig er.

 

Du må finne ut hva og hvem som gir deg energi og hva og hvem som tapper deg for energi. Hvem vil jeg ha med meg på lasset, hvem kan jeg stole på som kan støtte meg på veien. Det handler om å være sann til seg selv, du må våge å se deg selv i speilet og ta valgene som er riktig for deg, finne sannheten om hvem du er, den virkelige deg, den autentiske deg. Så snu ryggsekken og tøm ut dei tunge steinane du putta opp i. Det er alltid en god start på å gjennomføre en ønsket endring i livet.

- Bernt-Åge Grimstad