Blogg-innlegg

På denne siden vil jeg legge ut  blogg-innlegg med tema ledelse, lagbygging,

mental trening og andre saker som opptar meg.


Livslang læring

21.august 2023

Sommaren er over og det er no klart for skule-start. Nokre har sin aller første skuledag, medan andre kanskje skal ta neste steg over på ein ny skule, ungdomsskule, vidaregåande eller starte på høgare utdanning.

I 1973 stod eg framfor ei stor endring i livet mitt, eg var klar for Møre Folkehøgskule i Ørsta. Eg skulle gå idrettslina. Lite visste eg den gongen at året på folkehøgskule skulle sette so djupe spor.

 

Her står eg 50 år seinare i “Daglegstova” framfor scena.

- Bernt-Åge Grimstad


Mer enn….

 Blogginnlegg 21.mai 2024

På bildet er innmeldingskortet mitt i Aafk. Jeg ble innmeldt 7/3 -1963,  så i mer enn 60 år har jeg fulgt klubben min.  Innmeldingskortet mitt ble funnet i brann-ruinene av den tidligere Aafk-spilleren Bjørn Hatlø. Bjørn ga kortet til faren min, jeg rammet det inn og hver gang  jeg ser på det dukker det opp mange gode minner om klubben som jeg har «brent for» siden 1963.  Siden har jeg fulgt Aafk i medgang og motgang, og Aafk har alltid hatt en stor plass i hjertet mitt. 

Det er derfor trist å se utviklingen klubben har vært i de siste årene, og nå før onsdagens kamp borte mot Bryne på Jæren ligger Aafk helt sist på tabellen i OBOS-ligaen.  Det får meg til å reflektere litt over situasjonen klubben min har havnet i, og hvorfor det har blitt slik. For å lese innlegget trykk på les mer i bildet.


 

Lagt ut som Plugin for hjertet uke18

29.april 2024

«Den som stiller opp i motgang vil alltid være der når du trenger det mest.»

I plugin for uke 18  brukte jeg et bilde fra Aafk med slagordet, «Aal´sund til vi dør». Da lå Aafk nest sist i OBOS-ligaen, og på samme tidspunkt i 2023 låg Aafk på bunn i Eliteserien, så nedturen har bare fortsatt og forsterket seg.  Du finner innlegget ved å trykke på les mer.

Aafk - identitet og tilhørighet?

Blogginnlegg 17.januar 2023

 

Sesongkortet er fornyet også for 2024, men hvordan er situasjonen i «klubben i mitt hjerte»  et år etter at jeg skrev dette? Ser vi noen endring til det bedre?

Jeg tror det er mye av det samme jeg skrev for et år siden  som fortsatt vil være riktig medisin for å løfte klubben igjen.

Du kan lese det jeg skrev i 2023 ved å trykke på les mer i bildet .


Forbanna og ….veldig veldig skuffa

Blogginnlegg 24.november 2023

 

Ja, Aafk gjør fortsatt noe med deg, men kanskje ikke akkurat det som var meningen Aafk skulle gjøre med deg når slagordet så dagens lys. Når du blir forbanna og veldig veldig skuffa, da viser du i alle fall fortsatt at klubben engasjerer deg og skaper følelser i meg.

Les innlegget ved å trykke på «Les mer» i bildet.


Work-life balance

Blogginnlegg 10.oktober 2023

 

En fersk undersøkelse (okt 2023) viser hva unge er mest opptatt av når de skal ut i arbeidslivet.

 

Det aller viktigste er kultur- og arbeidsmiljø, deretter kommer lønn på andre plass.  Likevel det som har økt mest i betydning er «work-life balanse» som har gått fra 8.plass året før og til 3.plass i 2023.  Dette viser at det å finne en riktig balanse i livet sitt mellom jobb og privatliv blir stadig viktigere.  Det kan derfor tyde på at unge i dag ser viktigheten av å ha et liv utenom jobb slik at jobben ikke også blir din hobby, en plass du oppholder deg store deler av døgnet.


Gi skaperne muligheten til å skape

Blogginnlegg 26.september 2023

Vi er vel egentlig alle skapere, men ikke alle har funnet sin rolle og sin unikhet.  Vi har alle en form for skaperkraft og noe vi brenner for, noe som vi ønsker å gi av oss selv,  kunnskap og ferdigheter som andre kan ha nytte av. Vi har sett opp igjennom historien de mange nye oppfinnelsene som har revolusjonert verden med nye og enklere måter å gjøre ting på. 

Listen er også lang over personer som har bidratt til å bygge opp sterke lokalsamfunn på bakgrunn av idéer som de har utviklet.

Et levende lokalsamfunn består av et utrolig mangfold av roller som skal dekkes. Har du funnet din rolle?Ut av ringen - ringen er sluttet

Blogginnlegg 18/9-2023

Bildet er tatt på Aafk-treningen torsdag før bortekampen mot Vålerenga 17/9. Laget står samlet i en sirkel på slutten av treningen. En slik symbol-effekt som skal synliggjøre et felleskap, vi står sammen, vi er et lag. Dette er blitt en kjent måte for de fleste fotball-lag å gjøre også før kampstart, å samles for en siste pep-talk og skape ekstra energi inn mot kampen.


Litt mer om…. følelser

Blogginnlegg 6/9-2023

Hva er det så med disse følelsene som setter seg i kroppen vår? 

Kjenner du på følelsene dine, deler du de med noen, reflekterer du over det du føler, eller er du en person som fortrenger og ikke vil kjenne på følelsene dine?

Å ta tak i følelsene bygger mental styrke!

- Bernt-Åge Grimstad

 


B-Å Grimstad Consulting

 

«Som sertifisert mental trener tilbyr jeg mental trening til personer og grupper (idrettslag, bedrifter, virksomheter og andre organisasjoner). I tillegg kan jeg bookes for kurs og foredrag om ledelse og lagbygging.» 

Om du ønsker å komme i kontakt med meg for lagbygging eller mental trening, trykk på «Send inn din forespørsel», skriv litt om det du ønsker, så tar jeg kontakt innen neste virkedag.

Du finner mer om mentaltrening og lagbygging på lagbygger.com (se link under) 

— Bernt-Åge Grimstad

mental trener og lagbygger


B-Å Grimstad Consulting - Produkter og tjenester 

Kurs / foredrag om ledelse og lagbygging - mental trening -  bøker - diktopplesning