Plugin for hjertet 14

 

«Når noen kaster drit og kritiserer, våg å fortsatt være den du er, den ekte deg, den som ikke kaster drit tilbake».

 

Det er mange som opplever trakassering, mobbing og nedverdigende kommentarer (spesielt på sosiale medier) av noen som prøver å trekke deg ned i gjørma, av noen som ønsker å gjøre deg mindre verdifull, som prøver å ta fra deg selvtilliten og selvfølelsen.

 

På Instagram leste jeg for noen dager siden et innlegg der en «fortvilt» mor skrev at det oppleves mye drittkasting og mobbing av ungdom på sosiale medier.

Hun beskrev så godt hvordan du kan takle når du blir slengt drit til ; «Du trenger ikke å plukke opp eller ta driten til deg, for det er først når du tar den til deg og tar stilling til den,  at du aksepterer eller godtar at noen prøver å gjøre deg mindre enn du er.  Det er først da at den som kaster driten får tilfredsstilt seg selv. Om du velger å ta til deg driten og kaster mer drit tilbake blir du selv en av de som nedverdiger.»

 

Så velg å drite i det.

 

Vær stolt av deg selv for den du er og det du står for, det er det som løfter deg til ny vekst, og da oppdager kanskje de som trykker andre ned at det ingen annen nytte har enn at de gjør seg selv liten og enda mindre.

 

Det er å finne det gode i hverandre som bygger hverandre opp og får frem det beste i oss. Så når noen kaster drit og kritiserer, våg å fortsatt være den du er, den ekte deg, den som ikke kaster drit tilbake.

- Bernt-Åge Grimstad