Plugin for hjertet 17

«Når du er takknemlig, setter du større pris på det du har i livet ditt.»

 

Selv om du kanksje føler at du har det vanskelig i en periode, er det likevel mye du kan være takknemlig for. Vi har lett for å ønske oss og ville ha noe som andre har, og ønsker oss noe nytt isteden for å sette pris på det vi har.

 

Når du er takknemlig for det du har i livet ditt, takler du lettere å komme deg gjennom de tyngre dagene. Å finne takknemlighet selv i de små tingene du har rundt deg gir deg styrke og energi.

 

Du får en bedre start på dagen din når du ligger i sengen om morgenen og du forteller deg selv det du er takknemlig for. «Jeg er så glad og takknemlig for å få våkne opp i sengen min med den varme og lune dyna rundt meg og få lov å ta fatt på en ny dag.» Du ligger der og trekker inn pusten, puster ut og kjenner at du lever. Når du har stått opp og står på badet og skrur på springen;  «Jeg er så takknemlig for å ha rent vann i springen til å vaske meg, pusse tennene mine og nå etterpå lage meg en deilig kopp kaffi.»

 

Prøv dette og kjenn på den gode følelsen det gir det å være takknemlig for små ting som vi tar for selvfølgeligheter.  Slik kan du fortsette med å legge merke til det du er takknemlig for og si det til deg selv. Lag deg selv en takknemlighetsliste som du bruker i det daglige og som du fortløpende kan endre på og tilføye nye ting du er takknemlig for. La listen innholde alt fra små såkalla selvfølgeligheter til de større tingene som menneskene du har rundt deg hjemme, på jobben eller i andre sammenhenger.

 

Takknemlighetslisten henger du på en synlig plass som en påminnelse slik at du kan lese fra den, eller ha den på mobilen din, gjerne les den inn som en lydfil. Du vil bli overrasket over alt du er takknemlig for, og da evner du bedre å sette pris på det og de du har rundt deg.    

 

Takknemlighet er derfor et av de viktigste ordene vi har, så bruk det og gi ordet mening. Når dagen er over og du på nytt er tilbake i sengen; fortell deg selv alt du er stolt og takknemlig for som du har fått utrettet denne dagen. Da kan du legge deg godt tilrette under den varme dynen din og glede deg til å ta fatt på en ny dag i takknemlighet.

 

Takknemlighet for det vi har fjerner oss bort fra det å hele tiden ville ha det andre har og det vi selv ikke har. Ja, for når du er takknemlig setter du større pris på det du har i livet ditt.

-Bernt-Åge Grimstad